"Conflictul e intre morala artistului si cea a societatii,nu intre estetica si moralitate"[Anne Rice]

sâmbătă, 25 iulie 2009

Durincurismul

Sursele mele de inspiratie(din ce in ce mai multe) ma imping spre scrierea acestui post.
Durincurismul este o afectiune (nu) foarte grava,dar complet tratabila,de care sufera in masa majoritatea maselor.Are caracteristici diferite de la subiect la subiect,insa este relativ usor de recunoscut.
Nu este o afectiune dureroasa,ci dimpotriva,ii da subiectului o stare nebanuita de relaxare,uneori comparabila cu cea data de un joint bun.De aici trebuie sa intelegeti ca denumirea cuvantului este pur metaforica,cu o deosebita rezonanta stilistica,insa fara nicio legatura cu sensul lui real.
Cauzele se afla la nivel psihic,relaxarea rezultata fiind efectul.Deseori,durincurismul creeaza dependenta.Cum se poate trata un pacient infestat?Asta depinde de la caz la caz,metodele fiind pe zi ce trece mai inovatoare.
De asemenea,durincurismul poate fi contagios! Cum poti evita infestarea?Hmm..cand descoperi ca subiectul are simptome de imbolnavire...mimeaza ca esti lovit de aceeasi boala!Doi (sau mai multi)durincuristi pot deveni foarte antisociali cu si intre ei.O alta metoda ar putea fi incredintarea bolnavului unei alte persoane(preferabil de incredere) pentru diagnostic...daca persoana careia durincuristul ii este incredintat ajunge la concluzia ca subiectul sufera de aceasta afectiune,este momentul cand ar fi bine sa iti abandonezi interventia plina de bune intentii.
Dupa stabilirea diagnosticului,normal ca urmeaza si tratamentul,pe care,pentru binele personal,nu i-l vei aplica tu durincuristului,ci un alt humanoid.Insa daca insisti sa te ocupi personal de pacient,ceea ce este o completa si absoluta pierdere de timp,metodele(dupa cum spuneam mai sus)sunt diferite de la caz la caz si n-ar avea niciun farmec sa le impartasesc.
Acest text este pur teoretic,daca te simti nu-i nicio problema,cu totii suntem durincuristi la un moment dat.Iar pentru durincuristii din viata voastra...toate cele bune in lupta cu hemoroizii!

4 comentarii:

  1. mda :))
    eu practic miserupismul :>
    probabil ca e la fel de practicat :-"
    :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai grija sa nu aplice cineva "durincurismul" asta pe tine sau pe blogul tau .. Si cunosc sentimentul , chiar te relaxeaza...

    RăspundețiȘtergere
  3. Durincurism? Hm...nu prea am inteles din articol... cum se manifesta la persoanele ce au contactat sindromul? Este asemanator cu pupincurismul? :)

    RăspundețiȘtergere