"Conflictul e intre morala artistului si cea a societatii,nu intre estetica si moralitate"[Anne Rice]

luni, 5 ianuarie 2009

Life might be more than i can see...


Ascult 3 Doors Down-It's not my time,piesa descoperita cu cateva saptamani in urma pe un post tv,in una din rarele ocazii in care il deschid.

Incepe prima strofa"Looking back at the beginning of this/And how life was...".Simt o senzatie apasatoare,un gol usor atenuat pe parcursul timpului,dar care ramane imens.E aceeasi poveste,aceeasi clasica situatie.Iluzii,planuri,entuziasm,agitatie,cu care insa,destinul(daca exista) nu e de acord.

Daca destinul exista,al meu este sardonic,zambeste malitios,are o sclipire teribila in ochii apropiati si fara suflet,si probabil ca are probleme cu vecinii,din cauza zgomotului pe care il face cand se tavaleste pe jos de ras,privind la viata mea si la destul de desele gafe care o populeaza.Daca el exista,il urasc 50%.Pentru ca e stupid,pentru ca e tembel,irational si plin de toane.Seamana cu mine uneori,da,admit.

Si il mai urasc pentru ca ma obliga sa iau unele decizii,sa il aleg dintre doua rauri simetrice pe cel care se presupune ca este mai bun.Pentru ca face unele lucruri atat de complicate,pentru ca nu imi pune la dispozitie unele oportunitati pe care ma straduiesc sa le creez.Si pentru toate prejudecatile altora,pe care trebuie sa ii dezarmez.

Il accept restul de 50% de procente,pentru toate momentele fabuloase,pentru persoanele care imi sunt alaturi,pentru ca nu m-a facut copilul care traieste doar prin teribilism al zilelor noastre,pentru ca mi-a dat rabdarea de a tolera anumiti oameni si m-a imunizat in fata banalitatii/rautatii/prostiei/ipocriziei lor.Pentru ca sper intr-un viitor optimistic.

"Cause it's not my time!I'm not going.There's a fear in me,It's not showing...There's a will in me,Now it's gonna show!

3 comentarii:

  1. Mi-a placut foarte mult articolul si mi-a readus in minte o veche dilema de-a mea. Ai un fel de a scrie de-a dreptul genial:). Imi place foarte mult şi melodia. Cei de la 3DD au in general versuri foarte reusite.

    RăspundețiȘtergere
  2. prostia e de mai multe culori, fiecare om are curcubeul lui asa ca si mai ales prin faptul ce urmeaza, daca sunt nori multi incearca sa-ti iei umbrela inainte sa pleci de acasa :)

    RăspundețiȘtergere